Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
heeft weer leuke filmpjes
The History of Rock
Wikipedia
Annette Beard-Helton en Rosalind Ashford-Holmes geloven stellig dat ze in1957 samen gebracht werden met als enig doel samen close-harmony te zingen. Met Annette als alt en Rosalind als sopraan, hebben ze tientallen jaren de harten van muziekliefhebbers weten te veroveren. Rosalind Ashford werd geboren op 2 september 1943 in Detroit, Michigan, Anette op 4 Juli, 1943 in dezelfde stad. Ze werden in 1957 ontdekt tijdens een auditie in de plaatselijke YWCA en werden met nog twee dames in 'meiden groep' de Del-Phi's geplaatst. Martha die in die tijd voor Motown werkte nodigde ze uit om achtergrond te zingen bij Marvin Gaye.
Een paar maanden later kregen ze de kans als groep een plaatje op te nemen maar omdat één van de leden de Del-Phi's verliet namen ze dit en nog een ander plaatje op onder de naam The Vells. Deze groep bestond uit Martha Reeves en de twee originele Vandellas. Ze konden de platenmaatschappij overtuigen dat ze verder zouden gaan als trio en kozen de naam Martha and the Vandellas.
Na 1967 werd de naam van de groep Martha Reeves and The Vandellas en nam Martha werkelijk de leiding, dit liep echter allemaal niet zoals gepland. Een latere solo carriere van Martha liep ook op niets uit. De groep werd in 1995 wel opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. De originele twee Vandellas hebben het beter gedaan. De dames treden nog steeds samen op en zijn nog lang niet uitgezongen....
THE VANDELLAS
The Original Vandellas
Een karaoke versie van
"Dancing in the streets"
De tracks van de huidige artiest van de week zijn hier terug te horen
Ze hadden een flink aantal grote hits, "Come Get These Memories", "Heat Wave"en "Quicksand","Dancing in the Street" en "Nowhere to Run". Na 1965"I'm Ready for Love", "Jimmy Mack" en "Honey Chile".Bijna alle composities werden geschreven door Holland-Dozier-Holland en hierna volgenden eigenlijk geen grote hits meer.