No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
RIEM DE WOLFF
Riem de Wolff is nog steeds volop actief in de muziekscène, met orkestband of samen met de band Of Course brengt hij een afwisselend show met vele van zijn 'gouwe ouwe' hits. Na een periode van meer dan 40 jaar Blue Diamond dacht Riem nooit meer muziek te gaan maken.
Door de vele reacties om hem heen begon Riem pas te beseffen wat die 40 jaar voor velen heeft betekend.
Naar aanleiding daarvan besloot hij niet alleen terug te kijken maar ook een stap vooruit te zetten; naar een nieuwe muzikale toekomst.
Medio 2001 ging Riem overstag, samen met zijn zoon Steffen en band vormden zij The New Diamonds. Met The New Diamonds heeft Riem o.a. de CD "Out of the Blue" opgenomen. Een CD met duetten waarbij Riem oude successen met bevriende artiesten zingt en waarbij zoon Steffen hem prachtig bijstaat.
Vanaf 2002 heeft Riem de samenwerking aangegaan met Kwekel Evenementen uit Hellevoetsluis en sinds die tijd is hij weer 'live' -samen met de band Of Course- op vele nationale en internationale podia aanwezig.
Door zijn -reeds meer dan 25 jaar- vriendschap met de zanger van Of Course was de link snel gelegd.
Na een zomer van intensief repeteren is het 'vertrouwde' geluid van The Blue Diamonds weer zo goed als terug.

Na enkele succesvolle try-outs in 2003 konden we met gepaste trots mededelen dat de combinatie Riem de Wolff samen met Of Course staat als een huis.
Riem is weer volop actief in de muziekscène en samen met de band brengt hij een afwisselend show met vele van zijn 'gouwe ouwe' hits.

Op 4 juli 2004 viert hij zijn 45jarig jubileum met een avond in Het Grote Bos te Doorn, de plek waar The Blue Diamonds ooit begonnen.
Op deze avond wordt hij vergezeld door een keur aan Nederlandse en buitenlandse artiesten als The Alessi Brothers, Sandra Reemer, René Shuman & Angel Eye, George Baker, Andy Tielman, Oscar Harris, Trea Dobbs, Saskia & Serge en nog vele andere artiesten.

Op 29 april 2005 wordt Riem de Wolff een Koninklijke onderscheiding toegekend tijdens een plechtigheid in de Broederskerk te Zeist.
Hij krijgt de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.

In 2006 werd er in de studio van The Deans in Liverpool een nieuwe CD opgenomen.

Riem heeft zich verzekerd van een aantal -in de oldies en country scène- absolute topmuzikanten.
Naast John Pettifer (van The Deans) heeft ook Sarah Jory een grote inbreng.
Buiten de steel- en slide partijen zingt zij ook nog eens een duet met Riem in het gevoelige 'How I Love You' een door Dries 'Andres' Holten geschreven nummer.
Het wordt een eigentijdse CD waarmee Riem aan zijn publiek probeert duidelijk te maken dat het hoofdstuk Blue Diamonds achter hem ligt en dat hij als Riem de Wolff weer volledig "Back on Track' is.

Sinds 2008 treedt Riem niet alleen met de band Of Course op maar -en dan met name voor het Country circuit- heeft hij de samenwerking gezocht met de band Windfall.

In augustus 2009 vierde Riem zijn jubileumconcert "50 jaar Blue Diamonds" in Zeewolde.
Candy Dulfer, Theo Nijland en Ernst Jansz waren de verrassende namen in een lijst van beroemde artiesten, die meewerken aan dit sterrenconcert.
Dit bijzondere theaterconcert vond plaats in een aparte tent tijdens de grote Pasar Malam aan het Veluwemeer, Zeewolde.
Naast genoemde muzikanten en vele speciale genodigden waren ook Oscar Harris, Ria Valk, Anneke Grönloh, Bonnie St. Claire, Jeannette Berlauwt, Ais Lawa-Lata en Wieteke van Dort, Justine Pelmelay en Andres van de partij.

Wij hebben zijn manager ook nog gevraagd naar zijn favorieten, en hij kwam met de volgende drie bands:
Good Rockin' Tonight
Matchbox
The Jets
www.bluediamonds.nl