Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
EDD 'KOOKIE' BYRNES
Kookie werd geboren als Edward Byrne Breitenberger in New York City op 30 juli 1933, zijn moeder had meerdere banen om de familie bij elkaar te houden, want haar alcoholistische man was vaak afwezig. Toen Edd 13 was werd zijn vader dood aangetroffen in een kelder. Edd veranderde zijn achternaam in "Byrnes". Edd ontsnapte aan zijn problemen in de bioscoop en op de sportschool, waar hij een atletisch lichaam ontwikkelde. Op 17-jarige leeftijd werd hij benaderd door een man die aanbood om gratis "physique" foto's van hem te nemen.
Volgens Edd's autobiografie uit 1996, "Kookie No More", leidde dit tot een paar jaar van profiteren van oudere, rijke mannen, ondanks het feit dat Edd heteroseksueel was. Een van deze mannen fungeerde als Edd's mentor, in de mode en de cultuur en stimuleerde zijn hoop op een acteercarrière.
Edd speelde o.a. een hoofdrol in de erg populaire serie '77 Sunset Strip' en ontving in die tijd 15000 fan-mails per week. Hij was minder bekend als muzikant maar haalde toch een top 5 notering met 'Kookie lend me your comb' samen met Connie Stevens. Edd leeft in New York City en is nu 79 jaar oud.
De tracks van de huidige artiest van de week zijn hier terug te horen
heeft weer leuke filmpjes
De 'Official Edd Byrnes Page'
Wikipedia
Internet Movie Database
discografie
The Alfred Hitchcock Hour: "Final Escape" (1964)
Season 2 episode 18, with Edd Byrnes, Robert Keith, Stephen McNally, Nicholas Colasanto, John Kellogg, Ray Kellogg, Bernie Hamilton, Stacy Harris, Betsy Hale, Hinton Pope, John Alderson and Alfred Hitchcock (Host). Director: William Witney. Original air date: 21 February 1964.