Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
heeft weer leuke filmpjes
The Internet Movie Database
Wikipedia
Kay werd geboren als Katherine Laverne Starks in Dougherty, Oklahoma op21 juli 1922. Zij is een pop- en jazz-zangeres die vooral succes had in jaren vijftig. Haar bekendste nummers zijn 'Wheel of Fortune' en 'The Rock And Roll Waltz'. Starr zong ook als één van de eerste vrouwen country- and westernnummers. Ze is nog altijd actief. Haar vaderHarry, was een volbloed Iroquois Indiaan; haar moeder Annie was half Iers en half Indiaan. Toen haar vader een baan kreeg bij de Automatical Sprinkler Company, verhuisden ze naar Dallas, Texas. Haar moeder hield daar kippen, en Kay zong voor ze in de ren. Kay's tante Nora was onder de indruk van de zang van haar 7-jarig nichtje en regelde dat zij bij WRR voor de radio mocht zingen.
Ze won haar eerste 'talent competition' daar overtuigend, de derde plaats in week 1 en daarna elke week op de eerste plaats. Na een tijdje had ze haar eigen radioshow van 15 minuten waar ze pop and "hillbilly" songs zong. Toen ze 10 was verdiende ze $3 per avond en dat was een flink salaris in die crisis tijd.
Aan het eind van de 50s nam Kay's populariteit af. Ze trad nog op in televisie series
zoals NBC's Club Oasis met bandleader Spike Jones. Ze nam nog wel meerdere albums op zoals; Movin' (1959), eenn up-tempo jazz album, Losers, Weepers… (1960) en I Cry By Night (1962) in het jazz/blues genre.

Sinds 2007 woont ze in Bel Air, California; en na 6 huwelijken heeft ze 1 dochter en 1 kleinkind.
KAY STARR
TheKay Starr Homepage
Deze keer geen karaoke versie want omdat zij nog optreed schijnt dat een copyright probleem te geven. We geven natuurlijk nooit op en dus is hier een video van side by side met de tekst 'on the side'. Zing ze!
De tracks van de huidige artiest van de week zijn hier terug te horen
Toen haar vader in Memphis ging werken bleef ze daar ook op de radio optreden en toen ze 15 was werd ze aangenomen als vaste zangerres by het Joe Venuti orkest dat in het luxe Peabody hotel speelde. Ze had een behoorlijk interessant leven want nog voor ze van de High-school af was werkte ze al met Bing Crosby en Glenn Miller.
Oh, we ain't got a barrel of money
Maybe we're ragged and funny
But we'll travel along, singin' a song
Side by side
Don't know what's comin' tomorrow
Maybe it's trouble and sorrow
But we'll travel the road, sharin' our load
Side by side
Through all kinds of weather
What if the sky should fall
Just as long as we're together
It doesn't matter at all
When they've all had their quarrels and parted
We'll be the same as we started
Just travelin' along, singin' our song
Side by side

See that sun in the mornin'
Peekin' over the hill
I'll bet you sure, it always has
And it always will
Well, that's how I feel about someone
And somebody feels about me
We're sure in love with each other
And that's the way it's gonna be

Oh, we ain't got a barrel of money...
(En herhalen maar....)