Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
heeft weer leuke filmpjes
Grease Rockabilly
Facebook
Hank C. Burnette werd geboren op 12 december 1944 als Sven-Åke Kenneth Högberg in het kleine plaatsje Sveg in Zweden. Zijn moeder zong en begeleidde zichzelf op gitaar en zijn op bouwde violen en guitaren. Sven-Åke's interesse in musiek begon al op de jonge leeftijd van 3 toen hij een paar zeemansliederen uit zijn hoofd leerde en ze tot genoegen van de buren en tot schaamte van zijn ouders zo hard als hij kon ging zingen. In 1949 kreeg hij zijn eerste gitaar, OK, een speelgoedgitaar, maar toch! Twee jaar later verhuisde de familie naar Brattmon, dichtbij de grens met Noorwegen, en hier ging hij naar school.
Zijn grootste invloed was in die tijd de Zweedse accordeon virtuoos Carl Jularbo en in 1953 (toen Elvis zijn eerste platen opnam bij Sun) begon hij zelf ook accordeon te spelen. In 1955 hoorde hij voor het eerst hillbilly muziek van de Zweeds gitarist Sven Stiberg's en later via een plaatselijke jukebox de Rockabilly klanken van Owe Thörnqvist. Sven-Åke bleef voorlopig nog wel in het Zweeds zingen.
Zijn artiesten naam werd 'uitgevonden' door Sven-Åke (fan van Chet Atkins en Johnny Burnette) en zijn 'ontdekker' Larry Stevens (een grote fan van Hank Williams) hieruit kwam , Hank (for Hank Williams), C (for Chet Atkins) and Burnette (for Johnny Burnette)...voila..HANK C. BURNETTE!

For meer info over Hank Sven-Åke C Kennth Högberg Burnette: Zie de links.....
HANK C BURNETTE
Hank C Burnette (Biography)
De tracks van de huidige artiest van de week zijn hier terug te horen
In 1956 hoorde hij voor het eerst Bill Haley en tijdens de periode 56-58 begon hij meer en meer in het Engels te zingen. Vastbesloten om een succesvol artiest te worden richtte hij in 1959 een band op, Teddy &The Teddy Bears
vrij naar een hit-song van Elvis.