Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
GENE VINCENT
Gene Vincent, geboren als Vincent Eugene Craddock (11 februari 1935 - 12 oktober 1971), was een Amerikaans rock-'n-roll-zanger en gitarist. Vincent begon zijn muziekcarrière nadat hij de marine had moeten verlaten vanwege een beenblessure. Samen met zijn groep de Blue Caps scoorde hij in 1956 een grote hit in Amerika met Be-Bop-A-Lula.
heeft weer leuke filmpjes
Gene Vincent Fanclub
Gene's officiele website
Eind jaren vijftig was Gene Vincent erg populair en Vincents invloed op de rockmuziek is nog steeds te merken, Nummers als Bluejean Bop en Race With The Devil worden nog steeds gespeeld. In de jaren zestig ging het bergafwaarts met Vincents carrière. In 1960 raakte hij ernstig gewond bij een auto-ongeluk toen hij op tournee was in Groot-Brittannië. Bij datzelfde ongeluk stierf Eddie Cochran. Nadien probeerde hij zijn carrière nog te hervatten met country en folkmuziek maar zonder succes.
In 1971 stierf Vincent aan een maagzweer. In 1997 werd hij als eerste geïntroduceerd in de Rockabilly Hall of Fame, een jaar later gevolgd door een introductie in de Rock and Roll Hall of Fame.
Hij speelde ook in films:

The Girl Can't Help It (1956)
Hot Rod Gang (aka Fury Unleashed) (1958)
Live It Up! (aka Sing And Swing) (1960)
It's Trad, Dad! (aka Ring A Ding Rhythm) (1962)

Er werd in 2009 door Telstar een film over Vincent gemaakt waarin hij werd gespeeld door Carl Barât (voorman van de Libertines en de Pretty Things.