Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
heeft weer leuke filmpjes
The "White DOO-WOP Collector"
Wikipedia
THE FOUR LOVERS
Tekst van "The Apple of my Eye"
De tracks van de huidige artiest van de week zijn hier terug te horen
The Four Lovers was een groep die ontstond toen Frankie Valli in 1954 samen ging met The Variatones. Ze hadden matig tot redlijk succes totdat ze hun naam veranderden in The Four Seasons in 1960.

Ze kregen hun grote kans in 1956 toen ze de back-up groep waren voor een auditie van een zangerers bij RCA. Peter Paul van RCA wsa dusdanig onder de indruk dat hij hun manager werd en een week later deden ze zelf auditie. Ze kregen een contract en een nieuwe naam; "The Four Lovers".
In 1958, ontmoette Frankie Valli record producer Bob Crewe en the Four Lovers tekenden met hem een drie jarig contract. Gedurende deze periode hadden ze nogal veel wisselende leden maar Frankie was er altijd bij.
Ze namen platen op als groep en individueel, traden op in het club circuit, als sessie-muzikanten, maar vooral als background vocals,
Aan het eind van deze periode waren ze een complete outfit met een eigen tekstschrijver en een eigen arrangeur en waren ze helemaal klaar voor de naamsverandering in, en het succes van "The Four Seasons".
discografie
Deze week een mooie authentieke live-opname van de Four Lovers met

"Baby Please don't go"