Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
heeft weer leuke filmpjes
Hun Highschool pagina van de 'Islander Class' of '61
Een Girl-group Blog met een vermelding
De groep begon hun leven als 'THE FOUR COQUETTES' maar omdat er al een groep bestond die de 'COQUETTES' heette veranderden ze hun naam al snel in 'THE FOUR CAL-QUETTES'. Hun grootste hit hadden ze echter met hun eerste naam, dit was 'Sparkle and Shine'. Omdat ze 'wereld'beroemd waren in Los Angeles Californie werd hun muziek daar voor een korte periode grijsgedraaid, in de rest van de wereld bleven ze redelijk onbekend. Het was best een leuke meiden 'vocal'-groep maar er waren gewoon betere bandjes op de markt.
De band bestond uit vier dames, Judi Hersh, Carol McConkey, Muffy Cohan en Mary Anne Lucas. Ik zeg bewust dames, want dat straalden ze ook echt uit. Ze werden beinvloed door de 'white harmonizing vocal groups' en niet zo zeer door R&B. Het waren gewoon vier leuke Californische 'Blondjes' met - zeker in het begin - 'groot haar' die lekkere simpele meiden liedjes maakten. Hun hoogtepunt lag rond 1961-1962, een periode met veel optredens en een aantal singles. Eén van de nummers in de uitzending is 'I'll Never Come Back (Silly Boy)', en dit was een direct antwoord op de single 'Come Back Silly Girl' van The Lettermen's uit hetzelfde jaar en van het zelfde label...

De foto hierboven is van een 'Senior Talent Show' op hun Universiteit in 1960. Zoals je kan zien 'nette dames'. De foto hiernaast is een publiciteitsfoto uit 1962 en je kan goed zien dat ze toen al gestiled werden door de platenmaatschappij. Onderaan de pagina heb ik de clip van hun grootste hit geplaatst, ik kan echter héél weinig informatie over deze groep vinden en roep hierbij iedereen op me te helpen met meer details.
THE FOUR CO/CAL-QUETTES
De tracks van de huidige artiest van de week zijn hier terug te horen