Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
BUNNY PAUL
Bunny Paul werd geboren in Detroit, Michigan op 21 mei 1924. Haar familie komt uit Duitsland, maar haar grootvader emigreerde naar de Verenigde Staten aan het begin van de eeuw. Bunny bleek al snel een interesse in muziek en begon te zingen op de leeftijd van 4.
Er is vreemd genoeg niet veel te vinden over Bunny Paul, dat is vreemd omdat ze 15 jaar voor aardig wat grote labels heeft gewerkt. Tussen 1948 en 1963 nam ze meer dan vijftig songs op in heel watstijlen. Rockabilly kenners zullen haar het best herinneren vanwege bekende Rockin' nummers als' History' of' ' Sweet Talk' terwijl Rhythm & Blues fans haar kennen van een aantal vroege opnames met de Harptones. Ze heeft ook wat lekkere pop-opnames gemaakt en besloot haar carrière met het opnemen van het begin van de Motown sound bij Gordy Records. De rode draad in dit alles is de unieke en getalenteerde zang stijl van Bunny Paul.
Tijdens de oorlog werkt Bunny bij Cadillac Motors, Bunny: "Ik kreeg een telefoontje van iemand die gehoord had dat ik zong en op zoek was naar een baan als zangeres. Hij liet me een paar maten zingen aan de telefoon en toen zei hij: als je net zo goed uitziet als je klinktheb je een job ". Dat was geen probleem met haar 1 meter 68 en 56 kilo, blond haar en grijsgroene ogen.

Tijdens de jaren 1940 zong ze met verschillende bands als Johnny Dicicco Trio, Al Nalli Trio, Baron Bill Kohler & Nova Notes, Bob Hawkins Trio, Manny Lopez Kwintet en Nicky Buss. Ze kwam al snel de aandacht van Lawrence Welk, en in 1946 werd ze de lead zangeres van zijn orkest. In 1948 nam ze haar eerste plaat samen met Welk op met het lokale Vargo label.
In 1950 had ze haar eigen show op WWJ-TV genaamd 'Fifer Time', die werd gesponsord door de populaire plaatselijke brouwerij van Pfeiffer. Bunny deed ook een aantal commercials voor onder andere voor Chevy Impala, en voor Buick en maakte de eerste MacDonalds commercial 'Drive In With The Golden Arches'.

Terwijl sommigen Bunny Paul beschouwen als een onbelangrijke voetnoot in de geschiedenis van de rock 'n roll' muziek, heeft ze zeker een aantal prachtige platen opgenomen die haar terecht op deden vallen in de gelederen van de 'meisjes van de jaren vijftig'.
heeft weer leuke filmpjes
Motown Junkies
rockabilly.nl