Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
heeft weer leuke filmpjes
Rockabilly Hall-of-Fame
De officiele Brernda Lee Website
Brenda Mae Tarpley (Atlanta, 11 december, 1944), beter bekend als Brenda Lee, is een Amerikaanse zangeres. Ze zingt rockabilly, rock-'n'-roll, country en pop. Brenda Lee is het best bekend van haar hits I'm Sorry en Rockin' Around the Christmas Tree. Brenda Lee is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, de Country Music Hall of Fame en de Rockabilly Hall of Fame. Ze is ook nu nog te boeken voor optredens/
Brenda kwam in aanraking met de muziekwereld was toen ze een regionale zangwedstrijd won. Haar prijs was een live optreden in Starmakers Revue, op een radiostation in Atlanta. Het volgende jaar trad ze daar vast op. Toen ze 10 was verdiende zij het geld voor het gezin; haar vader was in 1953 overleden. Brenda verscheen op televisie en radio en nadat Lee in The Peach Blossom Special verscheen, veranderde de producer in Lee, want Tarpley klonk te lastig om te onthouden.
Tussen 1958 en 1965 scoorde Brenda haar grootste hits zoals "Jambalaya (On the Bayou)","Sweet Nothin's","I Want to Be Wanted","All Alone Am I" en "Dum Dum". Brenda scoorde een hit met het nummer "Rockin' Around the Christmas Tree" uit 1958, een kerstmisnummer. Dit is haar meest verkochte nummer. In 1960 was Brenda's voorprogramma de toen nog onbekende band The Beatles. In 1960 scoorde ze een #1-hit met "I'm Sorry", dat in de Billboard Pop Chart stond. Het was haar eerste gouden single. Later werd het nummer genomineerd voor een Grammy Award. Brenda's laatste toptien-single was in 1963: "Losing You".