Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
heeft weer leuke filmpjes
The History of Rock
Wikipedia
Barry Mann (geboren Barry Imberman, 9 februari 1939 in Brooklyn, New York) is een Amerikaanse singer/songwriter die samen met zijn vrouw Cynthia Weil veel succesnummers schreef. Zijn eerste hit als schrijver was She Say (Oom Dooby Doom), een Top 20 nummer voor The Diamonds in 1959. In 1961 had Barry zijn grootste hit tot die tijd met I Love How You Love Me, een nr. 5 single voor The Paris Sisters. (Zeven jaar later zong Bobby Vinton het lied nog eens in de Top 10.) In 1961, haalde Barry zelf de Top 40 als zanger met het novelty-nummer 'Who Put The Bomp', een parodie op de onzin woorden van het toen populaire doo-wop genre.
Ondanks zijn succes als zanger koos Barry ervoor om het grootste deel van zijn creativiteit in songwriting te stoppen, hij ontmoette Cynthia Weil hij terwijl ze allebei songwriters waren bij Aldon Music, en samen schreven ze talloze hits zoals "Uptown" van The Crystals, We Gotta Get Out of This Place door The Animals, Magic Town door de Vogues en Kicks van Paul Revere and The Raiders.
De song 'You Lost That Lovin Feelin',geschreven samen met Cynthis en Phil Spector, was het meest gedraaide nummer van de 20e eeuw, met meer dan 14 miljoen plays.
In 1987 werden Mann en Weil opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. In 2011 kregen ze de Johnny Mercer Award - de hoogste eer van de Songwriters Hall of Fame.
Mann en Weil ontvingen in 2010 ook nog de Ahmet Ertegun Award van de Rock and Roll Hall of Fame. Barry en Cynthia zijn niet te stoppen en schrijven nog altijd door.
BARRY MANN
The Official Barry Mann and Cynthia Weil Website
Een karaoke versie van
"Who put the Bomp..."
De tracks van de huidige artiest van de week zijn hier terug te horen
Vandaag de dag staat het aantal nummers dat Barry geschreven heeft al op meer dan 635. Hij heeft 56 pop, country en R&B awards van BMI gekregen, en 46 Millionaire Awards voor radio-optredens voor nummers die meer dan een miljoen gespeeld zijn.