Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
BOBBEJAAN SCHOEPEN
Vlaamse singer-songwriter, gitarist, komiek, acteur en professioneel fluiter Hyppoliet Joanna 'Bobbejaan' Schoepen (1925) is een pionier van de Belgische popmuziek, vaudeville en de Europese country muziek. Hij was de eerste Belgische zanger die een internationale doorbraak had en in internationale films verscheen. Hij is ook de oprichter en voormalig directeur van het amusementspark Bobbejaanland. Hij maakte zijn debuut in 1943 in de de beroemde concertzaal de Ancienne Belgique in Brussel.
Hij zong het Zuid-Afrikaanse liedje "Mama, 'k wil' n man he. Nee mama, nee, 'n Duitseman die wil ek nie. Schweinefleisch DAT lus ek nie " en werd gelijk door de Duitsers opgepakt, de Ancienne werd 3 weken gesloten en Bobbejaan werd op transport gezet. Hij heeft de oorlog overleefd door te zingen in de arbeiderskampen.
In 1957 vertegenwoordigde Bobbejaan België op het tweede Eurovisie Songfestival met het lied Straatdeuntje Het liedje viel vooral op door een fluit solo. Hij werd later als eerste Europeaan ook opgenomen in de Whistlers Hall of Fame!
Bobbejaan overleed op Op 17 mei 2010, één dag na zijn 85e verjaardag.
De tracks van de huidige artiest van de week zijn hier terug te horen
heeft weer leuke filmpjes
Truus, Bob en Jan's Bobbejaan page
Wikipedia
Internet Movie Database
discografie
Uit de Belgisch-Britse cult film "At the Drop of a Head" of "Ordonnans" (1962).