Pictures
Audio
Video
Adds
Radio
Stories
Links
THE 5 ROYALES
De 5 Royales was een band uit Winston- Salem North Carolina die verschillende soorten muziek combineerden zoals Gospel, Jump Blues en Doo Wop.
Hun grootste hits zijn tussen 1953 en 1954 uitgebracht en het mooie is dat andere artiesten zoals bijvoorbeeld The Shirelles, James Brown, Mick Jagger, Ray Charles en de Mama's en de Papa's veel bekender geworden zijn met de songs van de 5 Royales.
De meeste nummers zijn geschreven door Pete Pauling tevens gitarist van de band. Verdere vocale leden waren Jimmy Moore, Obadiah Carter, Otto Jeffries, en Johnny Tanner als Lead zanger

The 5 Royales zijn al 2x genomineerd voor plaatsje in the Rock & Roll Hall of Fame in 2002 en 2004, maar helaas zonder resultaat. Het ziet ernaar uit dat ze voor 2012 weer genomineerd gaan worden.

Ze hadden een contract bij Apollo Records van 1952 tot 1954 en daarna bij King records van 1954 tot 1960

Wel leuk en het vermelden waard isdat er in het begin 2 groepen waren met bijna dezelfde naam en dat er nogal wat verwarring was tijdens het boeken van de artiesten. De andere groep heeft zijn naam veranderd en daardoor liep alles weer op rolletjes.

klik de video rechtsboven voor de 6 nummers die we voor jullie uitkozen in de uitzending van 18 Januari 2012
heeft weer leuke filmpjes
history-of-rock.com
Wikipedia
rockabilly.nl